doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Kun je nou wel of niet met een tampon in slapen?

Wij hebben het antwoord voor je.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Kun je nou wel of niet met een tampon in slapen?

Elke maand moet je weer dealen met die vervelende ongesteldheid. Gelukkig maakt de tampon de dag door komen een stuk draaglijker, maar is slapen met een tampon in wel zo verstandig? Wij hebben het antwoord voor je!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Infectie oplopen

Lees ook: Aha! Dus dit is de reden dat je menstruatiebloed een geurtje heeft

Het is al lang bekend dat je een tampon niet al te lang in moet hebben. Niet alleen lek je sneller door, je kunt ook het risico oplopen de ziekte TSS te krijgen, een zeldzame infectie. 

Maar wat betekent dat voor slapen met een tampon in? Dokter Pari Ghodsi zegt dat het helemaal aan jou ligt, aan je menstruatie en hoe lang je van plan bent om te gaan slapen. 

Eigen keuze

"Een vrouw kan 's nachts alle opties gebruiken om het bloed mee op te vangen. Haar keuze kan afhankelijk zijn van de hoeveelheid bloedverlies tijdens haar menstruatie. Als ze veel bloed verliest, kan een tampon misschien niet alles in een nacht absorberen", laat Pari weten. 

Het wordt aanbevolen een tampon niet langer dan acht uur in te hebben. Ben jij dus van plan om op zondagochtend heerlijk lang uit te slapen, dan kun je misschien toch beter die nacht maandverband gebruiken.

Zo loop je ook het risico voor TSS niet. Moet je de volgende ochtend weer vroeg op en slaap je die nacht minder lang dan acht uur, dan zou het prima kunnen. Let er dan wel op dat je vlak voor het slapen je tampon nog verwisseld. 

Bron: Grazia | Beeld: Legally Blonde

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');