Waarom cola van McDonald’s anders smaakt dan normaal

Aha!

Lees ook

Is het jou weleens opgevallen dat de Coca Cola uit de tap bij McDonald’s net iets anders smaakt dan uit een blikje of fles? En vind je ‘m stiekem zelfs lekkerder smaken? You’re not alone! Er is zelfs een verklaring voor – en nee, het heeft niks te maken met een speciaal recept of toegevoegde suikers.

Verklaring

McDonald’s onthult het geheim in een verklaring. “Er zijn veel redenen waarom Coca-Cola zo goed smaakt bij McDonald’s. We volgen de richtlijnen van Coca-Cola om ervoor te zorgen dat de frisdrank hetzelfde smaakt als dat je het uit een flesje zou drinken.” Het gaat dus om precies hetzelfde drankje, maar hoe komt het dan dat-ie toch anders maakt?

Koelsysteem

“Het water en de siroop zijn vooraf afgekoeld voordat het onze drankautomaten bereikt. Ook houdt ons koelsysteem de drank zo koud, dat je altijd een verfrissend drankje krijgt.”

Maar daar blijft het niet bij. Het antwoord ligt namelijk ook in het rietje waar jij jouw Cola door drinkt. De fastfoodketen gebruikt een ‘speciaal’ rietje, waardoor jouw smaakervaring nog beter wordt. “Het is een tikkeltje groter dan een normaal rietje, zodat de cola al jouw smaakpapillen bereikt”. Aha!

Bron: Grazia | Beeld: Stephany Loren

 

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook