Reacties op het absurde roklengte-advies van het ministerie

Hell no.

Reacties op het absurde roklengte-advies van het ministerie

Voor wie het nieuws even ontgaan was; het ministerie van Sociale Zaken heeft een kledingadvies gegeven over de omgang met warmte op het werk. Zo gaven ze ook het advies dat blote benen op de werkvloer alleen geoorloofd is als er rekening gehouden wordt met de "roklengte en conditie van de benen." En dit zorgde voor veel ophef. 

You didn't

Lees ook: Overheid blundert met verspreiden noodnummer

Het warme weer zorgt ervoor dat we, wij vrouwen, ons luchtiger kleden. Logisch, want het is ontzettend heet. Deze week ook een paar keer moeten nadenken wat je nú weer moest aantrekken naar werk? Jup, wij ook! Kennelijk speelt dit ook een rol bij het ministerie, want zij zagen het warme weer als een mooie gelegenheid om het artikel "Werken in extreme temperaturen" op Arboportaal.nl onder de aandacht te brengen. Ook schonken ze aandacht aan de prangende kwestie "Op warme dagen: rok of blote benen?"  

Volgens het artikel is een panty "zeker niet verplicht", maar hangt "volgens de etiquette samen met de roklengte en conditie van de benen." En dat was nog niet alles. "Valt de rok op de knie, dan vinden we (verzorgde) blote benen geen probleem", luidt het oordeel... 

Reacties

Op Twitter regende het reacties, van voornamelijk vrouwen #feminisme. Zo vragen ze zich af wat het ministerie bezielt om een dergelijk kledingadvies via het officiële twitterkanaal te publiceren. Ook vraagt grotendeels zich af of de tweet serieus bedoeld is en waar het ministerie zich mee bemoeit. Lees hieronder enkele reacties: 

Bron: AD | Beeld: Jason Lloyd-Evans