Bewezen: in deze maand(en) heb je de meeste sex

Hete avonden...

Lees ook

We weten vanaf welke leeftijd sex alleen maar beter wordt, maar nu hebben onderzoekers nog een interessant weetje op het gebied van de liefde bedrijven. Zo analyseerde een Brits team de gegevens van 1,27 miljoen Eve app-gebruikers en kwamen de onderzoekers tot de ontdekking dat vrouwen het meest seksueel actief zijn in de zomermaanden.

Hete maanden

Lees ook: Bewezen: rond dit tijdstip heb je de beste sex

Je zou misschien denken dat de wintermaanden hét uitgelezen moment zijn om de liefde te bedrijven. Het is koud, je kruipt dichter tegen elkaar aan én bent in verband met de vele feestdagen veel samen. Grote kans dat je dan sneller tussen de lakens belandt. Maar niets blijkt minder waar: uit onderzoek blijkt dat in de maanden juni, juli en augustus de seksuele activiteit met zo’n 12 procent omhoog schiet.

Orgasmes

De zomer blijkt niet alleen de periode voor de hoogste seksuele activiteit, maar ook de maanden waarin vrouwen de meeste orgasmes ervaren. Plús, de hoogtepunten zouden intenser zijn in de zomer. De deelnemers verklaren de toename van sex in de zomer met argumenten als het vaker halfnaakt zijn én zich beter voelen dankzij hun tan.

Pas op!

Uit het onderzoek blijkt wel dat de hoeveelheid onveilige sex ook toeneemt in de zomer, dat is natuurlijk minder goed nieuws. Blijven oppassen, dus!

Bron: Marie Claire US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook