Lekkere recepten voor de warme zomerdagen

Snel, makkelijk én lekker.

Uren in de keuken staan en zware maaltijden zijn geen optie met dit weer. Daarom zochten wij een paar lekkere zomerrecepten op die binnen 25 minuten klaar zijn. Heel fijn! 

1/ Gebraden zalm met avocado-salsa 

Ingrediënten

  • 425 gram groene salsasaus
  • 1/4 kopje gesneden koriander
  • 2 eetlepels rode ui in stukjes
  • 2 avocado’s in blokjes
  • 4 stukken zalm
  • Extra vergine olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 limoen, doormidden gesneden

Bereiding
Mix de salsasaus, koriander, ui en avocado’s door elkaar en zet even weg. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Dep ondertussen de zalm droog en breng op smaak met zout en peper. Wanneer de olie heet is, doe je de zalm met het huidje naar beneden in de pan en bak je ‘m vijf minuten aan elke kant. Serveer met flink wat avocado-salsa en knijp er limoensap eroverheen. Eet smakelijk!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Delish (@delish) op

2/ Bacon Panzanella 

Ingrediënten

  • 340 gram bacon, gesneden in grote stukken
  • 2 ciabatta’s in kleine stukken gesneden
  • Zout en peper
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • Rucola
  • 450 gram rijpe tomaten (diverse soorten en maten)
  • 1 rode ui in kleine stukjes gesneden
  • Klein beetje peterselie en basilicum

Bereiding
Verhit een grote pan op middelhoog vuur en leg de bacon erin in een gelijkmatige laag. Wacht tot het krokant wordt en haal het er dan weer uit. Vervolgens doe je het ciabatta-brood in de pan met baconvet, met wat zout en peper. Wacht zo’n vijf minuten tot het brood goudbruin is en haal het er weer uit. Ga verder met dezelfde pan en doe de knoflook, balsamico, zout en peper erin en draai het vuur uit. Als laatste voeg je de rucola, tomaten, ui, peterselie en de stukken ciabatta toe en je kunt het  vanuit de pan direct serveren.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Delish (@delish) op

3/ Avocadopesto pastasalade

Ingrediënten

  • 450 gram orecchiette pasta
  • 2 stukken mais
  • 200 gram basilicumpesto
  • 2 avocado’s
  • Zout en peper
  • Klein beetje peterselie

Bereiding
Kook de pasta gaar en spoel daarna af met koud water. Kook ondertussen de mais zo’n drie minuten en spoel deze ook af onder koud water. Mix vervolgens de pesto, avocado’s en een snufje peper door de pasta en strooi er wat peterselie over. Serveer met de mais en enjoy!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Delish (@delish) op

 Bron: Delish | Beeld: Instagram, Jez Timms

Laatste nieuws