Deze gewoontes maken je gelukkiger

Hello sunshine!

Lees ook

De zon schijnt weer hoog aan de hemel inclusief aangename temperaturen. Hoewel, deze week is het wel heel warm (het is ook nooit goed). Wist je dat er een paar dingen zijn die je iedere dag zou kunnen doen om je geluk een extra boost te geven? Komen ze: 

1/ Ga erop uit

Lees ook: 5 redenen waarom het geweldig is om in de zomer single te zijn

We zeiden het al, de zon schijnt! Dat betekent dat er niets gaat boven een fijne wandeling of ga met je handdoek in het park liggen bij te warm weer. De zonnestralen zullen ervoor zorgen dat je je beter voelt. Zo kun je er weer helemaal tegenaan.

2/ Luister naar herkenbare muziek

Zet liedjes op die je doen denken aan die fijne vakantie, of de muziek die gedraaid werd toen je intens gelukkig was op dat ene feestje. Door herinneringen op te roepen met behulp van muziek, zul je merken dat het geluksgevoel van toen weer een beetje terug komt.

3/ Lach!

Is er een film die ervoor zorgt dat jij iedere keer weer de slappe lach krijgt? Of heb je een vriendin die de beste grappen kan maken? Keihard lachen zorgt ervoor dat er een stofje vrijkomt in je brein waardoor jij je op en top happy voelt. Hoe cliché het ook is, ze zeggen niet voor niets: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

4/ Zorg voor voldoende slaap

Ga op tijd naar bed en kom tijdig uit de veren zodat je alles uit je dag kunt halen. Slaap vooral niet te kort of te lang, want dat is slecht voor je geluksniveau. Het zou namelijk voor depressieve gevoelens kunnen zorgen.

5/ #Goals

Met een fijne zomer in het vooruitzicht is er niets beters dan het bedenken van nieuwe doelen voor na de vakantie. Hiermee komt er namelijk dopamine vrij in je lijf en dat zorgt ervoor dat je brein een gevoel van controle krijgt. 

Bron: Business Insider | Beeld: Brooke Cagle 

Laatste nieuws

Zie ook