5 redenen waarom het geweldig is om in de zomer single te zijn

"I don't need a man."

Lees ook

Niet dat het single bestaan niet fijn is of seizoensgebonden, maar er zijn seizoenen en momenten waarin het gewoon minder goed uitkomt. Neem bijvoorbeeld de donkere wintermaanden, het liefst wil je onder een dekentje tegen iemand aankruipen. Het weer is grauw en veel mensen zitten binnen. Gelukkig is de zomer een heel ander verhaal. 

The summer is magic

Lees ook: Volgens onderzoekers heeft single zijn een enorm groot voordeel

De zomer is de tijd om fijn naar buiten te gaan, festivals te pakken met vriendinnen en te genieten van de brandende zon. Er zijn natuurlijk ook hartstikke veel voordelen aan het samenzijn met iemand in de zomer (al die leuke dingen samen doen bijvoorbeeld), maar single zijn is ook zo slecht nog niet! En wel om de volgende redenen:

1/ Het is makkelijker om mensen te ontmoeten in de zomer 
Het weer zit mee en mensen hebben vakantie: dat maakt ze nu eenmaal vrolijker. Ze zitten allemaal op terrassen en parken en zijn in voor een praatje. Het perfecte moment om nieuwe vrienden te maken, dus! 

2/ De zomer barst van festivals 
Of het nou een food- of muziekfestival is, in de zomer staan er door heel het land eindeloos veel op de planning.

3/ Alleen slapen is zo veel fijner 
Samen in één bed kruipen is zó warm als het buiten dertig graden is.

4/ Geen tijd verspillen aan je telefoon 
Natuurlijk is het leuk en spannend om te appen met je date of vriend(in), maar het is minstens zo fijn om geen kostbare tijd kwijt te zijn aan het staren naar je telefoonscherm. Optimaal genieten van de zomer en de voordelen daarvan!

5/ (Mini)vakanties met vriendinnen plannen zonder overleg 
De weekenden lenen zich perfect voor tripjes met vriendinnen: dagjes naar het strand, genieten van de lange zomeravonden of een citytrip naar Barcelona. En je hoeft niet eerst te overleggen of je dit weekend niet naar je schoonouders moet.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Couples Retreat

Laatste nieuws

Zie ook