Had je vroeger ook huishoudelijke taakjes? Dan blijk je succesvoller te zijn

Bedankt ma en pa.
Had je vroeger ook huishoudelijke taakjes? Dan blijk je succesvoller te zijn

Voor de meeste kinderen is het woord "klusje" een no go. Herinner jij je ook nog dat je vroeger bepaalde taakjes van je ouders moest doen? Ook al had je er geen zin in, je ouders hielden voet bij stuk. Enne, dat is maar goed ook. Het blijkt namelijk dat kinderen die klusjes doen, succesvoller zijn als ze ouder worden. 

Taakjes 

Lees ook: Is jouw huis nooit opgeruimd? Dan ben je slim én creatief

"Door ze klusjes te laten doen zoals het vuilnis buiten zetten of de vaatwasser in- en uitruimen, beseffen ze dat ik het werk moet doen om te kunnen leven", zegt Julie Lythcott-Haims, voormalig decaan voor eerstejaarsstudenten aan de Stanford University en auteur van How to Raise an Adult told Tech Insider

Onderzoek

"Als kinderen niet de vaat doen, dan betekent het dat iemand anders het voor hen zal doen", zegt Lythcott-Haims tijdens haar TED-talk over haar onderzoek. "En zo zijn ze er van verlost. Niet alleen van het werk maar ook van het leren dat werk gedaan moet worden en dat ieder van ons daar aan moet bijdragen voor de verbetering van het geheel."

Enne, daarnaast gelooft ze ook dat kinderen die opgroeien met huishoudelijke taakjes, betere werknemers zullen zijn. Zo zou je betere vaardigheden hebben in het samen werken met collega's en je schijnt ook meer empathie te hebben voor anderen. Bedank je ouders dus maar! 

Bron: InStyle AU | Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc8f5d10cd78', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });