De top 9 grootste ergernissen tijdens het hardlopen

Herken jij ze?

Lees ook

Hardlopen is leuk, hardlopen is fijn, hardlopen is gezond. Maar natuurlijk brengt deze manier van sporten ook genoeg ergernissen met zich mee. Om jullie hier weer even aan tereminden hebben wij een top 10 van de grootste hardloopstruggles opgesteld. Herken jij ze?

1. Stoplichten die op rood staan
En daarop volgt het enigszins gênante moment dat je op je plaatst gaat joggen om warm/in je ritme te blijven.

2. Honden (of eigenlijk baasjes)
Honden zijn natuurlijk erg lief. Behalve als jij aan het laatste stukje van je rondje bezig bent, al best wel moe bent en je opeens vol in de ankers moet omdat iemand Fikkie, Hector of Bello niet in het gareel heeft en het beest je letterlijk voor de voeten loopt.

3. Groepje wandelaars
Op zondag hardlopen staat gelijk aan grote groepen mensen die naast elkaar slenterend het pad blokkeren en jouw Runkeeper-recordpoging om zeep helpen.

4. Het weer
Regen. Kou. Hitte. Het weer waarbij je in het begin van je rondje een lange broek en trui aan zou willen hebben, maar aan het einde juist een korte broek en shirtje. De ene keer bibber je van de kou, de andere keer drijf je uit je kleding van het zweten – nog het meest wanneer je net klaar bent met hardlopen.

5. Wind
Ja, ook wind hoort bij het weer. Maar wind tijdens het hardlopen is zo frustrerend dat het een eigen plekje verdient. Het ene moment loop je heerlijk te hardlopen en op het andere moment voelt het alsof er iemand met een enorme föhn op je gezicht blaast. 

6. Blessure/pijntjes
Halverwege het hardlopen voel je opeens iets in je achillespees, knie of lies. Wat is dat en waarom is het er opeens? Heel vervelend.

7. Andere hardlopers die vlak achter je gaan lopen
Wat is dat toch voor geluid achter je? Het is een hardloper die lekker in jou slipstream gaat lopen. Het werkt ontzettend op je zenuwen.

8. Mensen die ‘hardlopers zijn doodlopers’ zeggen
Vaak genoeg horen we deze cliché op feestjes, maar trek je er niks van aan!

9. Een miltsteek
Of zoals je vroeger zei een milkshake. 

Bron: Grazia, Upcoming | Beeld: Thanks for Sharing 

Laatste nieuws

Zie ook