Is jouw huis nooit opgeruimd? Dan ben je slim én creatief

Chaos.

Is jouw huis nooit opgeruimd? Dan ben je slim én creatief

Rondslingerende sokken, een berg afwas en een stofzuiger die je zo lang niet hebt gebruikt dat dáár zelfs een stoflaagje op ligt. Hoe kan het toch dat het bij anderen altijd spik en span is, terwijl jouw huis altijd rommelig is? Nou, daar is een goede verklaring voor. Je bent gewoon hartstikke slim!

Rommelig

Lees ook: Dit lichaamsdeel maken we niet vaak genoeg schoon

Is de stofdoek niet jouw beste vriend? Houd jij niet van onverwacht bezoek, omdat jouw huis daar niet klaar voor is? Opruimen is misschien niet jouw sterkste punt, maar zo'n groot probleem is dat niet. Dat je rommelig bent wijst erop dat je hartstikke slim én creatief bent. 

Onderzoek

Onderzoek van de University of Minnesota wijst uit dat chaos creatief denken en nieuwe ideeën bevordert. Dat jouw bureau rommelig is wil niet zeggen dat jij minder productief bent dan iemand met een opgeruimd bureau! Hoeveel spullen er ook op de grond liggen, jij weet altijd te vinden wat je nodig hebt. Het is georganiseerde rommel!

Voor een out of the box-idee moet jouw werkgever bij jou zijn. Onderzoekers hebben namelijk een verband gevonden met creativiteit en eigenschappen als slordigheid en ongeorganiseerd zijn. Hetzelfde geldt voor intelligentie. Laat die rommel maar voor wat het is, zo erg zijn die rondslingerende sokken niet.

Bron: Beau Monde | Beeld: Friends