Dit zijn de 10 beste sushi-restaurants van Nederland

Fijne internationale sushi dag!

Lees ook

Goed nieuws voor sushi-lovers, het is vandaag internationale sushi dag. Een goede reden om het vanavond dus lekker te gaan eten. TheFork deed onderzoek naar de fijnste must-visit sushi-plekken van Nederland.

Favoriet

Lees ook: Je eet sushi je hele leven al verkeerd

Het is vandaag hét moment om de Japanse etiquette onder de knie te krijgen. Want: die chopsticks zijn keer op keer weer een hele oefening. Wist je trouwens dat de nigiri zalm variant de favoriet onder de Nederlanders is? TheFork zocht uit wat de beste sushi-restaurants van Nederland zijn, zodat je vanavond weet welk tentje je kunt bezoeken.

De restaurants

 1. Aqua Asia Club – Rotterdam 
  Met uitzicht op de iconische Erasmusbrug kun je hier genieten van de beste sushi van het land.
 2. A Fusion – Amsterdam
  Centraal gelegen en gespecialiseerd in het combineren van verschillende Aziatische culinaire stijlen.
 3. Shiki Sushi & Lounge – Rotterdam 
  Naast een heerlijke sushi kaart, TheFork tipt hun dragonroll, kun je er ook nog eens loungen. De perfecte plek voor een avond wining and dining dus.
 4. Shizen Fine Asian Cuisine – Den Bosch
  In Den Bosch ben je aan het juiste adres, want dit is de nieuwe culinaire hotspot wat een bezoekje waard is. Je hebt keuze uit 90 gerechten en je kunt 2,5 uur tafelen tijdens hun all you can eat-concept.
 5. Ku Kitchen & Bar – Amsterdam
  In de Utrechtsestraat vind je Ku Kitchen & Bar. Enne, je kunt er ook terecht voor heerlijke (internationale) biertjes én cocktails.
 6. Sushimi – Eindhoven
  Yes, nog een parel in Brabant. Het onderzoek geeft aan dat deze sushi gerechten “verser dan vers” zijn. En alles wordt á la minute voor je bereid.
 7. Mo-Jo – Hilversum 
  Dit sushi-restaurant vind je in hartje Hilversum, wat fijn is als je een dagje in de stad bent.
 8. Konnichiwa – Utrecht
  Wist je dat konnichiwa ‘hallo’ in het Japans betekent? En deze naam komt terug in de gerechten, want ze combineren traditionele Japanse ingrediënten met lokale producten, waardoor je keer op keer verrast wordt.
 9. ONI Japanese dining – Den Haag 
  Een culinair sushi-restaurant. Naast hun bekende sushi-rolls kun je er ook je eigen bento box samenstellen. Hier kies je zelf de ingrediënten en de chefs maken er iets lekkers van.
 10. Momiji Sushi – Den Haag 
  Even anders dan anders, want bij dit restaurant kun je aan de bar zitten waar de sushi langskomt op de lopende band. Super leuk! Uiteraard kun je ook gewoon plaats nemen aan een tafeltje, voor een meer quality time avond.

Bron: TheFork | Beeld: Failure To Launch

Laatste nieuws

Zie ook