Dit gebeurt er met je lichaam als je naakt slaapt

Het heeft een hoop voordelen.
Dit gebeurt er met je lichaam als je naakt slaapt

Naakt slapen scheelt je niet alleen een hoop was, het heeft nog meer voordelen. Voor je lijf, je state of mind én je relatie. Dít gebeurt er als je naakt slaapt:

1/ Je slaapt beter

Lees ook: Een wijntje net voor bedtijd is goed voor je

Niet alleen omdat je niet wakker wordt van een knellende pyjama die niet met jou is meegedraaid, maar omdat zonder pyjama je lichaamstemperatuur makkelijker kan dalen. Een lagere lichaamstemperatuur is een voorwaarde voor een goede nachtrust.

2/ Je verbrandt meer calorieën

Omdat je geen pyjama draagt om je lijf op temperatuur te houden, moet je lichaam zelf aan de slag. Om je lichaam warm genoeg te houden activeert het je bruine vet. Dat kost calorieën. Hoeveel calorieën is niet met zekerheid te zeggen, maar ter indicatie: uit een onderzoek gepubliceerd op de website van de New York Times bleek dat mannen die het drie uur lang koud hadden, gemiddeld 250 calorieën verbrandden. Dat betekent natuurlijk niet dat je 's nachts kou moet gaan liggen hebben, maar zonder pyjama slapen maakt misschien nét een beetje verschil.

3/ Je lady parts blijven gezonder

Draag je ’s nachts ondergoed, dan wordt je vagina sneller warm en vochtig en creëer je een geweldige broedplaats voor bacteriën. Wil je een happy vagina, dan doe je er goed aan om de boel ’s nachts te laten luchten.

4/ Je voelt je minder gestrest

Als je lichaam kan afkoelen ’s nachts, blijft je stresshormoon cortisol op peil. Ga je liggen zweten, dan kan je cortisol juist stijgen. Dat kan weer leiden tot onder andere stressgevoelens, angst en hongeraanvallen.

5/ Je hebt eerder sex

Deze gaat helaas alleen op voor mensen die samen slapen. Als jullie blote huid elkaar aanraakt, maken je partner en jij namelijk allebei oxytocine aan: het knuffelhormoon waar je minder gestrest van wordt én waardoor je meer liefde voelt voor elkaar, wat kan leiden tot meer sex. Bonus: je zou van dit knuffelhormoon ook nog eens slaperiger worden.

6/ Je voelt je fijner in je lijf

Hoe vaak kijk jij naar je naakte lichaam? En hoezeer voel jij je op je gemak met je lijf? We hebben meestal wel iets op of aan te merken aan ons eigen lichaam, en té vaak voelen we de behoefte ons lijf te verbergen. Zonde en nergens voor nodig. Door naakt te slapen voel je je sneller op je gemak in en met je eigen lijf, waardoor je zelfvertrouwen toeneemt.

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd54edaec228', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });