Gestrest? Dan ben je waarschijnlijk ook meer aan het winkelen

Herkenbaar...

Lees ook

Zo nu en dan jezelf verwennen met iets nieuws kan echt geen kwaad, maar het blijkt dat je nog meer gaat winkelen wanneer je gestrest bent. 

Therapie

Lees ook: Dit is hoe je angst te lijf gaat met voeding

Eigenlijk klinkt het best logisch: je hebt stress en voelt je slecht, koopt wat nieuwe kleding of accessoires, voelt je weer een stuk beter en kan er weer even tegenaan. “Shoppen is een manier om met stress om te gaan”, vertelt maatschappelijk werkster en psychotherapeut Catherine Silver aan website SheKnows. “Veel mensen shoppen immers om zich beter te voelen. Vaak is het de ideale manier om een stressvolle dag te vergeten en weg te vluchten van pijnlijke of ongemakkelijke emoties.”

Cirkel

Shoppen is natuurlijk niet altijd de oplossing voor je problemen. “Als je je voortdurend slecht voelt, raak je in een patroon waarbij je wilt shoppen om je dan even beter te voelen, waarna dit gevoel snel weer verdwijnt, je je weer slecht voelt en in een vicieuze cirkel belandt.” Stress op het werk of thuis is er natuurlijk niet voor niets en dat gaat ook niet zomaar weg.

Verslaving

Wees overigens niet bang dat je aan een shopverslaving leidt wanneer je stress ervaart en vervolgens gaat winkelen. Je hebt pas last van een verslaving als het een echt probleem wordt en als bijvoorbeeld je werk eronder gaat lijden. En zover is het waarschijnlijk nog niet, toch?

Bron: Beau Monde | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook