Zo zorg je ervoor dat de borrel binnen een mum van tijd gekoeld is

Iets met zout...

Met deze ongekende warme temperaturen is het maar wat heerlijk om op een terras neer te strijken. En naast een lekker plateau met oesters en een heerlijk Zwitsers kaasplankje, mogen ook de bubbels op een dag als deze niet ontbreken. Uiteraard heb je thuis ook een flesje champi of prosecco koud staan. Of eh… ben je dat nou net vergeten?

Koelen 

Lees ook: Wel uitgaan maar geen kater? Drink dan deze dranken

Je hebt je buren, ouders of vriendinnen vanavond voor een etentje bij jou thuis gevraagd, en plotseling realiseer je je dat je de flessen met alcoholische gezelligheid niet in de koeling hebt liggen. Gelukkig is er geen reden voor paniek, aangezien er een simpel trucje voor is. Althans, zolang je maar wel een koelmanchet in je vriezer hebt liggen. Het enige wat je dan namelijk nog hoeft te doen, is de koelmanchet over je favoriete drankje heen te slaan en voor tien minuten in de koelkast te zetten.

Flinke schep zout

Toch heeft lang niet altijd iedereen een koelmanchet in huis, en dus zijn er nog twee dingen die je kunt toepassen. Misschien niet ideaal, maar ze werken wel. Je kunt de champi namelijk ook in de vriezer leggen voor circa tien minuten, óf een emmer met water, ijsklontjes en een flinke schep zout vullen. Zout? Ja, zout. Dit zou er namelijk voor zorgen dat de kou sneller vrij komt, waardoor je binnen tien à vijftien minuten de flessen wijn koud op tafel hebt staan. Een kind kan de was doen, toch?

Bron: Beau Monde | Beeld: Sex and the City 

Laatste nieuws