Handige make-up tips voor als je een bril draagt

Alle tips & tricks op een rij.

Lees ook

Brillen zijn niet alleen functioneel, maar ook een fashionable accessoire. Maar een likje mascara ziet er heel anders uit vanachter een glas met sterkte min negen. Daarom hebben we hier alle tips & tricks verzameld.

Ga voor glans 

Lees ook: Dit natuurlijke ingrediënt is hét geheim voor lange wimpers

Bij een bril met min glazen lijken je ogen kleiner. Daarom kan je het beste werken met een lichte kleur oogschaduw waar parelmoer in zit. Lichte, glanzende kleuren halen je ogen optisch naar voren waardoor ze groter lijken.

Donker, donkerder, donkerst 

Door het dragen van plus glazen worden je ogen als het ware uitvergroot. Daardoor lijken ze groter en ronder. Gebruik een diepe, intense oogschaduw waardoor je ogen kleiner lijken. Een donkere eyeliner kan hierbij ook werken.

Kleurexplosie 

Houdt bij het kiezen van tinten rekening met de kleur van het montuur. Het mixen van warme en koele kleuren is niet aan te raden.

Wimpers en brows 

Van een verleidelijke Bambi-oogopslag met lange wimpers wordt vrijwel iedereen vrolijk, maar voor brildragers is toch een lastige kwestie. Wimpers die constant tegen de brilglazen aanbotsen is lichtelijk vervelend. Krul je wimpers om dit te voorkomen. Over een open blik gesproken; je wenkbrauwen on fleek kan ook wonderen doen.

Vet neusje 

Als je fan bent van foundation dan zul je het vast gemerkt hebben. Op het moment dat je je bril op je neus zet, zie je na een halve dag een randje op je neusbrug. Dat kun je heel makkelijk voorkomen door je foundation te fixeren. Door bijvoorbeeld eerst een primer te gebruiken en later je foundation af te poederen.

Bron: Marie Claire | Beeld: New Girl 

Laatste nieuws

Zie ook