doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Bewezen: rond dit tijdstip heb je de beste sex

Steamy.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Bewezen: rond dit tijdstip heb je de beste sex

Er schijnt een tijdstip te bestaan waarop je het beste sex kunt hebben, althans volgens een hormoonexpert. Mocht je toevallig de hele dag vrij zijn, dan stellen we voor om de middag goed te benutten.  

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

De middag 

Lees ook: Onthuld: dit zijn de populairste plekken om sex te hebben

Volgens Alissa Vitt, hormoonexpert en auteur van het boek WomenCode, schijnt 15:00 uur de beste tijd te zijn om sex te hebben. Dit is gebaseerd op de dagelijkse hormonale cyclus van de vrouw én de man. "Mannen zijn meer geïnteresseerd in het initiëren van sex tijdens dit tijdstip en ze zijn in staat om een betere seksuele reactie te geven", aldus Alissa. 

Waarom vraag je je af? "Bij mannen schommelen de niveaus van testosteron. Zo hebben ze een piek aan het eind van de ochtend en in het begin van de middag. Dit niveau daalt daarna, terwijl het oestrogeen bij vrouwen juist begint te pieken. Deze combinatie zorgt ervoor dat je geestverruimende sex hebt", zegt de hormoonexpert. 

Emotioneel  

"De combinatie maakt mannen eigenlijk meer emotioneel betrokken tijdens de sex en beter in staat om zich te concentreren in de behoeften en tevredenheid van een vrouw", aldus Alissa. 

Het proberen waard, toch? 

Bron: Glamour US | Beeld: The Longest Ride 

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');