Zoveel mensen maken ruzie tijdens het huishouden

26 procent maakt weleens ruzie.

Lees ook

Als je samenwoont met je partner, huisgenoten of wie dan ook, komt het vast wel eens voor dat er onenigheid ontstaat over de hygiëne in huis. Je bent niet de enige, want maar liefst 26 procent van de Nederlanders geeft aan weleens ruzie hierover te maken. 

Onderzoek

Lees ook: Zo vaak moet je je huis dus écht schoonmaken

Keukenloods heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1.019 Nederlanders. Hier kwam naar voren dat 26 procent van de Nederlanders weleens ruzie maakt over de hygiëne in huis. Enne, ruim 17 procent maakt ook weleens ruzie over wie er kookt en over de kosten van de boodschappen. 

“Het verbaast mij niet dat jongere stellen vaker discussies hebben over de kosten van de boodschappen. Deze groep mensen heeft over het algemeen een kleiner budget en als de een vaker dure producten koopt dan de ander, kunnen hier spanningen door ontstaan”, zegt Jeroen Langenberg van Keukenloods. 

Grootste irritatie 

Naast ruzie maken over eten koken, de boodschappen doen en schoonmaken is de grootste irritatie toch wel rommel in huis dat niet opgeruimd wordt. Vooral vrouwen ergeren zich aan de troep van anderen. Hoewel mannen volgens het onderzoek grotendeels vinden dat dit ‘gezeur’ is, klagen ze zelf ook over een rommelige vriendin. 

“Heel het huis staat vol met schoenen, op de trap, midden in de woonkamer, je kan nergens kijken of ze laat haar schoenen slingeren. Geef die krengen een vaste plek”, aldus één van de mannelijke ondervraagden.

Afval scheiden 

Vind je afval scheiden ook een vervelende klus? Je bent niet de enige. Maar liefst 27 procent van de Nederlanders is het met je eens. Enne, onder jongeren ligt dit percentage zelfs op 40 procent. Hoewel huishoudelijke taken als een moetje gezien worden, betekent dit niet dat ze minder vaak worden uitgevoerd. Ruim drie op de vijf Nederlanders zegt minstens één keer per week de keuken schoon te maken. 

“Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die huishoudelijke taken leuk vinden, toch denk ik dat het merendeel zich wel realiseert dat het belangrijk is om de boel goed schoon te houden, en dan vooral de keuken. Dit is de plek waar al het eten wordt bereid en het is natuurlijk wel belangrijk dat dit in een hygiënische omgeving gebeurt”, aldus Langenberg. 

Kun jij je hier ook in vinden? 

Bron: Keukenloods | Beeld: Mr. & Mrs. Smith 

 

Laatste nieuws

Zie ook