Wil je witte tanden? Skip dan deze drankjes

Het tast je gebit aan.

Poets jij vaak genoeg je tanden, maar zijn ze nog steeds niet wit? Het zou wel eens aan deze drankjes kunnen liggen. En nee, we hebben het niet over koffie of rode wijn. 

Deze drankjes kun je beter skippen 

Lees ook: Kun je je tanden het best voor of na het ontbijt poetsen?

1/ Limonade
Natuurlijk verlang je er naar op een warme dag, maar de combinatie van suiker en zuur is erg slecht voor je gebit. Het zuur kan namelijk het glazuur van je tanden verwijderen.

2/ Sportdrankjes
In sportdrankjes zit vaak veel suiker waardoor er allerlei bacteriën ontstaan. Die kunnen er voor zorgen dat je tanden geel worden. En het hoge suikergehalte tast je gebit aan.

3/ Witte wijn
Rode wijn is veel schadelijker, maar ook witte wijn is slecht. Vooral in combinatie met sommige voeding, zoals bijvoorbeeld pasta met tomatensaus.

4/ Groene sapjes en smoothies
Ze zijn uiteraard goed voor je lichaam, maar afhankelijk van wat je erin doet, minder goed voor je tanden. Alles wat moeilijk uit je kleren te krijgen is, is ook moeilijk van je tanden te krijgen. Maar dat betekent niet dat je je sapjes nu moet skippen: drinken uit een rietje helpt tegen het verkleuren van je tanden.

5/ Groene thee
Dat zwarte thee slecht is voor je tanden wisten we al, maar nu blijkt ook groene thee schadelijk te zijn…

Mogen we dan helemaal niks meer drinken? Geen paniek. Zo lang je je tanden dertig minuten na het eten of drinken van iets schadelijks poetst, is er niets aan de hand. Oef!

Bron: Women’s Health | Beeld: Sex and the City 

Laatste nieuws