7 Dingen die niemand je ooit vertelt over je haren verven

You're welcome.

Lees ook

Coupe soleil, highlights, een dip dye of misschien wel alles in één kleur.. Grote kans dat jij je haar wel eens hebt geverfd. Toch is het elke keer weer een stap om het echt te doen en het kan ook héél snel mislukken. Daarom hebben wij een aantal leuke feitjes voor je op een rijtje gezet over het verven van je haar (zowel voor thuis als in een salon). 

7 feitjes

Lees ook: Verf je zelf je haar? Deze dingen wil je weten

1) Meer volume door haarkleuring
Wist je dat je volume een beetje kunt faken door je haar op een bepaalde manier te verven? Door gebruik te maken van verschillende kleuren kun je namelijk dimensies in het haar creëren, waardoor het voller oogt. Dit is erg moeilijk om zelf voor elkaar te krijgen en daarom is het een echte aanrader om hiervoor naar de kapper te gaan. 

2) Je hebt meer dan shampoo nodig om je kleur te beschermen
Natuurlijk helpt het om een speciale shampoo en conditioner te kiezen voor gekleurd haar, maar dat is niet het enige wat je gekleurde haar nodig heeft. Eigenlijk moet je deze ook beschermen met een spray die je haar tegen UV-stralen beschermt. Deze straling zorgt er namelijk voor dat de kleur sneller vervaagd en je dus vaker je haar moet verven.

3) Haar verven maakt haar minder vet
Heb je last van droog haar? Dan is het niet heel verstandig om je haar te verven. Dit zorgt er namelijk voor dat het haar minder vet wordt. Probeer het dan ook niet vaker één keer in de vier tot zes weken verven.

4) Hormonen beïnvloeden het resultaat van haarverf
Hormonen kunnen invloed hebben op hoe goed de kleur pakt! Hoewel haar geen levend materiaal is, zijn de haarzakjes dit wel. Bij een schommelende hormoonspiegel of bij een verzwakte conditie beïnvloeden hormonen de groei of uitval van het haar.

5) Test altijd of je allergisch bent
Het is van groot belang om te testen of je allergisch bent voor de haarverf die je wilt gebruiken. Dit doe je door een beetje van de verf op je huid te deppen, deze 45 minuten in te laten werken en daarna af te spoelen. Als je na 48 uur geen reactie ziet, kun je de verf gebruiken. Nog niet overtuigd? Deze vrouw kreeg een allergische reactie is het is geen prettig gezicht… 

6) Uitgroei bijwerken zonder naar de kapper te gaan
Het bijwerken van je uitgroei kun je prima zelf doen. Er zijn verschillende pakketten en touch-up pennen verkrijgbaar in de drogist. Op de verpakking staat dan precies wat je moet doen en het scheelt je meestal toch weer wat geld.

7) Bescherm je huid voor het verven
Bang dat de verf op je huid komt en vlekken achterlaat? No worries! Smeer wat moisturizer en vaseline op je gezicht voor je aan de slag gaat. Dit creëert een laagje op de huid die deze beschermt tegen de verf en je kunt eventuele vlekjes er zo afvegen.

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook