Dit gebeurt er met je lichaam als je bruine bananen eet

Een heel groot voordeel.
  • Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
Dit gebeurt er met je lichaam als je bruine bananen eet

Snel even een banaan van de fruitschaal plukken voor je weggaat, is iets wat heel veel mensen doen. Maar wanneer je 'm op wil eten, komt het ook regelmatig voor dat er allemaal bruine plekken op zitten. Wat doe je dan: weggooien of opeten?

Natuurlijk medicijn

Lees ook: Dit is hoe je angst te lijf gaat met voeding

Weggooien is helemaal niet nodig. Je kunt bananen met bruine vlekken gewoon opeten en eigenlijk zit er ook nog eens een heel groot voordeel aan: het is een natuurlijk 'medicijn' tegen kanker.

Immuunsysteem

Hoe rijper de banaan is, des te zoeter-ie smaakt. Uit Japans onderzoek bleek dat verkleurde bananen een stof produceren, genaamd Tumor Necrosis Factor (TNF). Dit stofje bestrijdt afwijkende cellen en verbetert het immuunsysteem. Hoe bruiner de banaan, hoe beter de TNF te werk gaat. 

Dat betekent natuurlijk niet dat we ineens allemaal bananen moeten laten liggen tot ze helemaal bruin zijn. Op een gegeven moment is-ie natuurlijk niet meer goed.

Bron: Grazia | Beeld: Friends