Oei, koken we rijst al ons hele leven verkeerd?

Shocking!

Lees ook

Hoe moeilijk kan het zijn om een pan witte rijst maken? Precies, het is gewoon een kwestie van rijstkorrels in een pan kokend water gieten, wachten en afgieten. Maar shocking fact: dat schijnt dus niet de juiste methode te zijn en zou zelfs slecht kunnen zijn voor je gezondheid.

Bereidingswijze

Lees ook: Je gebruikt het peper-en-zoutstel al heel je leven verkeerd

Voor het BBC-programma Trust me, I’m a doctor testte een groep wetenschappers van de Queens University of Belfast verschillende bereidingswijzen van rijst. Uit dit experiment blijkt dat de gebruikelijke bereidingswijze schadelijk voor de gezondheid kan zijn, doordat veel rijstsoorten arseen bevatten. Dit komt doordat er industriële giftige stoffen en pesticiden achterblijven in de bodem van de rijstplantages. Kook je de rijst ‘verkeerd’, dan kan er veel van dit gif achterblijven en in je lichaam terecht komen.

Zo kook je het! 

Kunnen we dan maar beter geen rijst meer eten? Natuurlijk wel, maar laat voortaan de ongekookte rijst een nacht weken, aldus professor Andy Meharg. Daarna spoel je de rijst af en zeef je het. Kook de rijst met vijf keer zoveel water op een laag vuurtje. Op die manier verminder je de arseen in rijst met zo’n tachtig procent.

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: American Hustle 

 

Laatste nieuws

Zie ook