/http%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fsource%2Fmarieclaire%2F2018_02%2FOranje_paprika_buddha_bowl_-_Oranje_Paprikavereniging_2.jpg)
Vandaag start officieel het WK voetbal voor vrouwen. Frankrijk tegen Zuid-Korea trapt vandaag af. Onze Oranje Leeuwinnen zijn dinsdag aan de beurt en moeten het opnemen tegen Nieuw-Zeeland. Om alvast in de sferen te komen is hier een heerlijk oranje recept.
Oranje paprika
Lees ook: Kooktip: dit culinaire gerecht zet je in een handomdraai op tafel
Buddha bowl
Ken jij de Buddha Bowl al? Een gekleurd kommetje dat ontzettend gezond is, maar ook heel lekker. Deze oranje Buddha Bowl maak je met met quinoa, geroosterde bloemkool, komkommer, hummus, kikkererwten en natuurlijk oranje paprika. Zo maak je 'm:
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 oranje paprika’s, in reepjes
1 bloemkool, in roosjes
1 komkommer, in plakjes
200 g kikkererwten, voorgekookt en uitgelekt
300 g gekookte quinoa
5 g verse munt, fijngesneden
5 g verse peterselie, fijngesneden
2 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap
4 tl gemalen komijn
2 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
2 tl cayennepeper
8 el hummus
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom de bloemkoolroosjes en een scheutje zonnebloemolie samen met de komijn, kurkuma, paprikapoeder en cayennepeper. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkoolroosjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng in een kom de gekookte quinoa samen met de fijngesneden munt en peterselie, extra vierge olijfolie en citroensap en roer alles door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Doe de quinoasalade in de kommen en garneer met bloemkool, oranje paprika, komkommer, kikkererwten en hummus. Serveer direct.
Bron: Oranje Paprikavereniging, Green Food Lab | Beeld: Green Food Lab