Bewezen: katten verbeteren de kwaliteit van je leven

Ze vervullen een aantal basisbehoeften.

Mocht je nog geen kat hebben? Wij hebben het beste argument om er toch eentje in huis te nemen: de schattige diertjes verbeteren de kwaliteit van je leven. 

Minder zorg en medicatie

Lees ook: Bevestigd: viervoeters maken werknemers productiever

NU.nl sprak Marie-José, hoogleraar Antrozoölogie (studie mens-dier interactie), en zij geeft aan dat katten een aantal basisbehoeften vervullen. “Het is een maatje, iemand die je kan vertrouwen, je hebt aanspraak, je voelt je veiliger omdat er een ander vertrouwd levend wezen in je huis is, je hebt iets om voor te zorgen en het geeft je een doel in het leven.” De beestjes zorgen er zelfs voor dat mensen in verzorgingshuizen minder zorg en medicatie nodig hebben. 

Kinderen

Katten zijn ook goed voor de opvoeding van een kind: “Kinderen leren door de zorg voor katten verantwoording te dragen en het helpt hen bij het ontwikkelen van empathisch vermogen. Ze moeten echt rekening leren houden met hun huisdier.”

Honden

Goed nieuws voor de hondenliefhebbers onder ons: deze trouwe viervoeters vervullen namelijk dezelfde levensbehoeften als katten. Ze zijn alleen minder makkelijk te onderhouden. Als je wat ouder wordt, is het namelijk nog mogelijk om een kat in huis te nemen. 

Kortom: geen enkel excuus om een mooie viervoeter in huis te nemen!

Bron: Beau Monde | Beeld: BSR

Laatste nieuws