Kun je je tanden het best voor of na het ontbijt poetsen?

Wist jij dit?

Ontbijten en dan je tanden poetsen. Dat lijkt logisch en dat doen de meesten dan ook. Don’t shoot the messenger, maar dat doe je dus helemaal fout.

Voor of na

Lees ook: Dit is waarom jus d’orange zo vies smaakt als je net je tanden hebt gepoetst

Juist ja, je hoort je tanden dus vóór het ontbijt te poetsen. We weten het; het klinkt zo onlogisch. Want na het eten poetsen, zorgt ervoor dat alle bacteriën van jouw net opgepeuzelde yoghurtje met cruesli verdwijnen. Het enige probleem is dat je er ook veel schade mee aanricht.

Advies

Poets je je tanden na het eten of drinken van dingen die suiker of zuur bevatten (fruit, sap en alle andere dingen die je ’s ochtends eet), dan beschadig je je tanden. Je tanden hebben namelijk tijd nodig om het glazuur te herstellen. Maar als jij er dan met een harde borstel overheen poetst, is dit niet mogelijk en beschadigt je glazuur alleen maar meer. Advies van de tandarts: “Poets je tanden voordat je eet en gebruik na je ontbijt mondwater om toch fris te zijn.”

 
Komt het er bij jou echt niet in en blijf je eigenwijs je tanden na het ontbijt poetsen? Zorg er dan voor dat je minimaal 30 minuten wacht na het eten.

Bron: Happy In Shape l Beeld: Bring it On 

Laatste nieuws