7 Tips om een ochtendpersoon te worden

Take notes.

Lees ook

Van vroeg opstaan wordt niet iedereen vrolijk. Na een wilde nacht wil je het liefst zo lang mogelijk in je bed blijven liggen. Geen zorgen, we helpen je op weg. Zó word jij als het goed is dus wel een morning person.

De tips

Lees ook: 12 Dingen die je herkent als je geen ochtendmens bent

1. Eerder naar bed 
Het klinkt zo simpel, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Sla dat ene feestje een keer over en ga om tien uur naar bed. Je zult zien dat het je lichaam ten goede komt en je de volgende dag weer met frisse energie tegemoet kan.

2. Sta steeds iets eerder op 
Zet je wekker elke dag tien minuten eerder. Zo zou je een rustig een ritme opbouwen. 

3. Eet een goed ontbijt 
Weer heel cliché, maar ontbijten is echt een must. Het geeft je een boost om er weer een dag tegenaan te kunnen. Zorg dat je lekker fruit in huis hebt voor bijvoorbeeld een vitamine shake. Wat yoghurt met muesli kan je ook goed doen.

4. Beweeg meer
De dag beginnen met een workout kan je ook helpen om je fitter te voelen. Ga naar de sportschool, boek een sportlesje of ga hardlopen/wandelen in het park. 

5. Hou hetzelfde ritme aan 
Breng je lichaam niet in de war door in het weekend een heel ander ritme aan te nemen, maar zorg er in plaats daarvan voor dat je niet extreem laat naar bed gaat en zorg ervoor dat je ook rond een normale tijd weer opstaat. Hoewel een avondje stappen en uitslapen ook moet kunnen! 

6. Ontspan voordat je naar bed gaat 
Ze zeggen dat je een uur voordat je naar bed gaat geen elektronica als een Iphone of TV meer moet gebruiken. Door het felle licht zou het je de indruk kunnen geven dat het vroeger is dan dat het daadwerkelijk is. Neem in plaats daarvan een bad, doe een maskertje op of zet een ontspannend muziekje op.

7. Geef jezelf iets om naar uit te kijken 
Als je ervoor zorgt dat je de volgende dag iets leuks te doen hebt, dan is het helemaal niet meer zo erg om vroeg op te staan.

Bron: Grazia | Beeld: iStock 

 

Laatste nieuws

Zie ook