Dit is waarom je champagne beter buiten de koelkast kunt bewaren

Oeps...

Dit is waarom je champagne beter buiten de koelkast kunt bewaren

Of je nu wil vieren dat je een nieuwe baan hebt of gewoon wil genieten van het mooie weer: champagne is altijd een goed idee. Grote kans dat jij de fles voordat je ‘m ontkurkt in de koelkast hebt liggen, maar dat schijnt een minder goed idee te zijn.

Moët & Chandon

Lees ook: Wat er gebeurt als je alcohol drinkt in de zon

Marie-Christine Osselin van Moët & Chandon legt uit aan The Huffington Post dat er geen probleem is als jij je champagne na aankoop binnen maximaal vier dagen na aankoop opdrinkt. “Dan kun je ‘m prima in de koelkast bewaren. Maar houd het op die paar dagen, want anders verandert de smaak. Laat je hem wekenlang in de koelkast staan, dan zal de kurk uitdrogen omdat hij niet aan vocht wordt blootgesteld. Een uitgedroogde kurk zorgt ervoor dat de kurk iets losser komt te zitten en de champagne of cava gaat oxideren, waardoor de aroma’s veranderen.”

Constante temperatuur

Volgens de wijnkenner kun je mousserende wijnen beter op een koele, donkere plek bewaren met een constante temperatuur. In een kelder, bijvoorbeeld. Zet ‘m een paar uur voordat je ‘m gaat drinken in de koelkast om de fles extra te koelen. Minder tijd? Dan kun je volgens Marie-Christine het beste de fles in een emmer ijswater zetten. Na zo’n twintig minuten is-ie dan koud genoeg om te drinken. Cheers!

Bron: The Huffington Post | Beeld: Sex and the City the Movie