Nog niks gepland met Hemelvaart? Dit is er te doen

Van festivals tot aan musea.

Hoewel Hemelvaart oorspronkelijk draait om Jezus die naar zijn vader, God, in de hemel gaat. Denken velen daar toch anders over. Want: weer een extra dagje vrij van werk. Daar spelen organisaties ook goed op in. Dus heb je nog geen idee wat je met je vrije dag aan moet? Wij tippen graag de leukste uitjes. 

Festivals

Lees ook: De leukste festivals van aankomend seizoen

Een feestje is altijd leuk. Tijdens Hemelvaart worden er door het hele land festivals georganiseerd. Hieronder een klein lijstje waar je eventueel naar toe kunt. Enne, we hopen dat het weer mooi blijft. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hemelgames Festival (@hemelgames) op

Dauwtrappen 

Vooral in het oosten van het land bekend: vroeg opstaan om vervolgens met een grote groep vrienden van stad naar stad te fietsen. Onderweg neem je uiteraard wat versnaperingen mee, rust je bijna elk uur en eindig je vaak bij een open festival. Om vervolgens in de avond, vermoeid, de hele tocht weer terug te fietsen op weg naar je eigen vertrouwde stad/dorp. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ubo Pakes (@ubopakes) op

Museum 

Veel musea zijn open tijdens Hemelvaart. Ga bijvoorbeeld met de kinderen naar het Thomas de Stoomlocomotief museum. Of ervaar Afrika in Nederland tijdens het AFRICA NOW festival. Het Afrika Museum in Gelderland organiseert het en je kunt heerlijk naar internationale muziek luisteren, kunstenaars ontmoeten, mee doen aan workshops en meer. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hand of Fatima • Artist (@hand.of.fatima) op

Pretpark 

Altijd leuk om een dag te vertoeven in een pretpark, mits je niet overal misselijk van wordt. Houd er alleen wel rekening mee dat het voor veel mensen een vrije dag is en het dus ook enorm druk kan zijn. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Walibi Holland (@walibihollandofficial) op

Marktjes 

Struin door de straten, langs de marktjes en braderieën. Vooral in Limburg en Drenthe vind je ze, maar ook in andere provincies kun je ze vinden. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door T r e n d f a b r i e k (@trendfabriek) op

Bron: Skyscanner | Beeld: BSR, Instagram 

Laatste nieuws