Grote modeprijs voor ontwerper Ronald van der Kemp

Chapeau!

Lees ook

Ontwerper Ronald van der Kemp wint de hoogste mode-onderscheiding van de Nederlandse modebranche, namelijk de Grand Seigneur. Door zijn onderscheidende label heeft de ontwerper de prijs in de wacht gesleept. 

Onderscheiden

Lees ook: Zien: deze iconische jaren ’90 schoenen maken een comeback

De jury van de Grand Seigneur is verheugd dat de ontwerper zich de laatste jaren met zijn RVDK-label erg positief heeft onderscheidt. Ronald heeft een geheel eigen expressionistische stijl en groot respect voor handwerk. Daarnaast maakt hij zorgvuldig gebruik van materialen en heeft hij een kritische houding tegenover een dolgedraaide mode-industrie. In Nederland, maar vooral internationaal wordt het werk van de ontwerper zeer gewaardeerd. 

Prijs 

De Grand Seigneur wordt toegekend aan personen, instellingen of ondernemingen in Nederland die meerdere jaren achtereen middels professie, specialiteit, visie of product bijdragen aan het modebeeld en het modebewust maken bij het publiek in ons land. De modeprijs bestaat sinds 1984 en is inmiddels 28 keer uitgereikt. Zo wonnen Iris van Herpen, Jan Jansen, Lidewij Edelkoort, Viktor & Rolf, Jan Taminiau, G-Star, Marlies Dekkers en Fiona Hering al een keer de prijs. 

Beeld: Modint 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook