Dit is hoe Nederlanders denken over flirten op de werkvloer

Flirt jij weleens?

Lees ook

Hoewel romantisch flirten op de werkvloer als niet oké wordt gezien, bestaat er ook nog zakelijk flirten. Wist je dat zo’n vijf procent van de Nederlanders weleens tijdens een sollicitatiegesprek heeft geflirt? Daarom heeft softwarebedrijf AG5 flirten op de werkvloer onder 1159 werkende Nederlanders onderzocht. 

Ongepast

Lees ook: Daten met een collega? 50 procent van de Nederlanders doet ’t

Vrouwen vinden flirten op de werkvloer over het algemeen meer storend dan mannen. Zo gaf 77 procent van de vrouwen aan flirten op de werkvloer ongepast te vinden tegenover 63 procent van de mannen. Mensen die in het westen van Nederland werken storen zich hier het minst aan (63 procent). Terwijl mensen die in het noorden of zuiden van het land werken hier juist het meest aan storen (74 procent). 

“Het verbaast me dat een groot percentage van de jongere werknemers zakelijk flirten ongepast vindt”, zegt Rick van Echtelt, oprichter van AG5. “Blijkbaar houden ook jongeren, die veelal nog volop flirtend door het leven gaan, zakelijk en privé het liefst gescheiden.”

Zakelijk flirten

Het bestaat: zakelijk flirten om bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek de baan te bemachtigen. Hoewel de overgrote meerderheid van de werkende Nederlanders dit ongepast vindt, heeft vijf procent het weleens gedaan. Ruim zes procent van de mannen hebben het weleens gedaan, tegenover drie procent van de vrouwen. “Hoewel het natuurlijk helemaal prima is om je persoonlijke charmes in te zetten tijdens een zakelijk gesprek, is het toch oppassen geblazen als dit verandert in romantisch flirten. De ander zou dit weleens verkeerd kunnen opvatten en dit komt de zakelijke relatie niet ten goede”, zegt van Echtelt.  

Personal touch 

Tijdens het onderzoek kwam ook naar boven dan 59 procent van de vrouwen liever figuurlijk een schouderklopje ontvangen dan letterlijk. Bij de mannen is dit 44 procent. Ook geeft 51 procent van de werkende Nederlands aan liever niet te worden aangeraakt door een collega of klant tijdens een zakelijk gesprek.

Benieuwd naar de overige resultaten? Het onderzoek vind je “hier”

Bron: AG5 | Beeld: The Good Wife 

Laatste nieuws

Zie ook