Zo plan je sporten in als je een druk leven hebt

Duty calls.

Zo plan je sporten in als je een druk leven hebt

Soms ligt het niet eens aan het sporten zelf. Het is vaak de tijd en ruimte dat het inneemt. Het plannen is vaak al een hele opgave. Want: hoe vaak ga je deze week trainen? Ga je in de ochtend of in de avond? En hoe plan je meerdere sessies in als je ook nog vergaderingen en sociale plannen hebt?

Niet alleen

Lees ook: Deze work-out van 11 minuten houdt Kendall Jenner in shape

Lijkt 'opgeven' de enige optie te zijn? You're not alone. Maar er zijn meerdere manieren om je carrière, je privé-leven en je trainingsschema in balans te brengen. 

1. Zie sporten als een afspraak 

Of je nu met jezelf of met een personal trainer afspreekt. Volgens Aroosha Nekonamfemale personal trainer bij Ultimate Performance, zou je sporten moeten inplannen alsof het een afspraak bij de tandarts, dokter of van werk is. "De meeste klanten hebben een zeer drukke planning, maar het helpt ze om een vaste 'afspraak' in te plannen met hun persoonlijke trainer. Hierdoor weten ze dat ze drie keer per week kunnen trainen en het houdt hen verantwoordelijk en georganiseerd."

2. Loop of fiets naar werk

"Als een kans om wat extra beweging te krijgen: loop, ren of fiets een paar keer per week naar je werk (mits dit mogelijk is). Neem een schone outfit mee, zodat je je daar kunt omkleden", stelt Aroosha voor. 

3. Zoek iets dat binnen je tijd past 

"Je hoeft niet uren in de sportschool te zitten", zegt Aroosha. "Vind 45-60 minuten aan het begin, midden of einde van de dag om een uitdagende training te doen die je buiten je comfortzone duwt. Sportlesjes of het hebben van een trainer neemt al het denken of plannen weg, wat geweldig is als je het druk hebt. Je hoeft alleen maar op te komen dagen."

4. Investeer in je overgebleven 'vrije' tijd 

"Je moet niet het gevoel hebben dat je zeven dagen per week moet trainen", legt Aroosha uit. "Plan, waar het kan, een workout in en je zult op den duur vooruitgang zien."

5. Iets is beter dan niets 

Een klein beetje bewegen is al veel beter dan de hele dag achter een bureau zitten. "Ook al is het maar 20 minuten lopen tijdens de lunch of het nemen van die 10 trappen in plaats van het pakken van de lift. Zolang je je hartslag omhoog krijgt, is het beter dan helemaal niets te doen", zegt Aroosha. 

Maar het allerbelangrijkste: wees niet te streng voor jezelf. Het sporten overslaan voor een avondje op de bank moet namelijk ook gewoon kunnen.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Clueless