Science says: het roasten van je partner is goed voor je relatie

Maar ga niet te ver.

Koppels als Blake Lively en Ryan Reynolds en Chrissy Teigen en John Legend, doen niets liever dan elkaar af en toe roasten op Instagram. En kennelijk, als we de wetenschap mogen geloven, kan de kracht van je relatie bepaald worden door hoe goed je als koppel elkaar kan roasten. 

Gezonde relatie

Lees ook: Waarom iedereen in een relatie geheimen moet hebben

Onderzoekers van de Appalachian State University zeggen dat plezier maken met je partner een van de sterkste indicatoren is voor een gezonde relatie – als je maar weet waar je de grens ligt.

Zelfde humor

Professor Jeffrey Hall, een communicatiewetenschapper aan de Universiteit van Kansas, heeft 39 studies (waar 15.000 deelnemers aan hebben meegedaan) beoordeeld om het belang van humor in relaties vast te stellen. Vinden mensen je grappig of kun je van alles een grapje maken? Volgens de professor betekent dit niet meteen dat jij en je partner tevreden zijn in de relatie. Wat de relatie wél zo sterk maakt? Als je samen met je partner grappen kan maken.

“Wanneer je elkaars eigenaardigheden roast, wijs je effectief op de kleine, soms gegeneerde kanten van je persoonlijkheden”, legt Laurel House, een dating coach van beroemdheden, uit. “Die eigenaardigheden zijn meestal de dingen die je het leukst vindt aan je partner.” 

Maar, pas op dat je je partner niet beledigd of kwetst. Het gaat er juist om dat je de verschillen viert! 

Bron: Marie Claire AU | Beeld: BSR 

 

Laatste nieuws