Science says: angstige mensen zijn betere werknemers

Het werkt in je voordeel.

Het vinden van een balans tussen werk en je privéleven in 2019 is geen eenvoudige taak. Een volle acht uur slaap, een gebalanceerd dieet én mindfulness lijken allemaal redelijke oplossingen om stress en angst onder controle te houden. Maar in de echte wereld is het niet zo makkelijk als het klinkt. 

Angst 

Lees ook: Deze 5 fouten kun je maar beter vermijden tijdens je Skype sollicitatiegesprek

Volgens de gegevens van Beyond Blue, geeft een op acht vrouwen aan dat ze last heeft van een angst gerelateerde aandoening. Hoe verontrustend de symptomen ook zijn, angst kan een zeer nuttige emotie zijn en dan vooral als het gaat op de werkvloer. 

Bewijzen

Volgens een onderzoek van ScienceDirect hebben mensen die zich voortdurend zorgen maken over het teleurstellen van anderen, een grotere behoefte om zichzelf te bewijzen. Daardoor is de kans groter dat ze beter presteren dan collega’s die dit niet ervaren. 

Emoties

Maar laat je emoties niet de overhand nemen. Hoe je omgaat met je angst is the key. Een tweede onderzoek van ScienceDirect onderzocht ook hoe werknemers omgaan met stressvolle situaties. Ze ontdekten dat degenen die hoge druk ervaren dit zien als een uitdaging, in plaats van een bedreiging. Hierdoor haalden ze juist energie uit hun angst. 

Dus, als je je ooit nerveus of gestresst voelt over een werk gerelateerd onderwerp, gebruik die emotie als iets positiefs en laat het niet de overhand nemen. 

Bron: InStyle AU | Beeld: Suits 

 

Laatste nieuws