Ben je linkshandig? Dan ben je waarschijnlijk een genie

Iets met een grotere corpus callosum.

Wist je dat linkshandigen er nog best vaak aan herinnerd worden dat ze niet rechtshandig zijn? Een blik openen met een blikopener is bijna onmogelijk en schrijven zonder inkt aan je handen is vaak een wonder. Enne, is het je ooit opgevallen dat ze hun veters strikken door de lus onderdoor te halen? Niet erg relevant, maar wel een leuk weetje. 

Genie 

Lees ook: Dit zegt het over je als je aan de rechterkant van het bed slaapt

Ben je linkshandig? Dan heb je meer kans dat je superieur bent. Althans, als we een nieuwe studie mogen geloven. Blijkbaar zijn linkshandigen beter in het oplossen van wiskundige taken, dit toonde de studie IFL Science aan. 

Oplossen 

Er deden 2300 mensen van verschillende leeftijden mee aan het onderzoek. Elk werd gevraagd om zowel elementaire rekenkunde als moeilijkere probleemoplossende wiskunde op te lossen. 

De studie vond geen verschil tussen rechts- en linkshandigen als het gaat om eenvoudige rekensommen, maar bij hogere wiskunde scoorden de linkshandigen het allerhoogst. Ook wijst de studie IFL Science linkshandigen erop dat ze een grotere corpus callosum hebben. Dit is de bundel met zenuwcellen die de twee hersenhelften met elkaar verbindt, wat gelijk staat aan “een verbeterde connectiviteit tussen de twee hersenhelften en dus superieur in informatieverwerking.” 

Bron: Marie Claire AU | Beeld: iStock 

 

 

Laatste nieuws