Celebs woest over extreme Amerikaanse abortuswet

De wet houdt de gemoederen flink bezig.
Celebs woest over extreme Amerikaanse abortuswet

De nieuwe, extreme abortuswet die in de Amerikaanse staat Alabama is ondertekend houdt de gemoederen flink bezig. In de wet staat dat alle abortussen verboden worden, er wordt geen uitzondering gemaakt voor vrouwen die zijn verkracht of het slachtoffer zijn van incest. Op social media tonen vrouwelijke sterren hun afkeer voor de nieuwe regelvoering.

Abortus wet

Alle vormen van abortus zijn in Alabama verboden, deze wetgeving zal over zes maanden ingaan. Er wordt enkel een uitzondering gemaakt wanneer de gezondheid van de vrouw flink in gevaar is. Artsen die deze wet overtreden riskeren een gevangenisstraf tussen de 10 en 99 jaar.

Er zijn veel aanhangers van de wet, 59 procent van de stemmers in Alabama vond dat er een anti-abortuswet moest komen. In steeds meer Amerikaanse steden gelden strenge abortuswetten. Deze zijn in veel gevallen geschreven door conservatieve organisaties die abortus om religieuze redenen strafbaar willen maken.

Woede

Linda Coleman-Madison, democraat in de senaat van Alabama, is het echter niet eens met de wet. Ze uit haar woede. “Dit laat de stem en waarde van vrouwen compleet buiten beschouwing. We hebben opnieuw vrouwen het zwijgen opgelegd rondom een zeer persoonlijk issue.”

Ook beroemdheden laten van zich horen. Rihanna plaatst een foto van de mannen die voor de wet hebben gestemd. “Dit zijn de idioten die beslissingen nemen voor VROUWEN in Amerika. Gouverneur Kay Ivey, u moet zich doodschamen!!" Kay is degene die de wet uiteindelijk heeft ondertekend. Ook Pink, Reese Witherspoon, John Legend, Barbra Streisand en Lady gaga uiten hun woede.

      Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

      Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door P!NK (@pink) op

Bron: RTL Boulevard, AD | Beeld: Instagram, Twitter BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5edca697a8252', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });