Science says: huilen zorgt voor gewichtsverlies

Pas de zakdoekjes er maar bij.

Lees ook

Pak de zakdoekjes er maar bij, onderzoek wijst namelijk uit dat een huilbui de kilo’s buiten de deur houdt. Dus mocht je toch al geen zin hebben om te zweten op de hardloopband, verzet dan je sportschool afspraak. Vanavond kijken we The Notebook en Marley & Me. 

Gewichtsverlies

Lees ook: Hier gaat je vet heen wanneer je afvalt

Wat als we je vertellen dat een flinke huilbui voor gewichtsverlies kan zorgen? Waarschijnlijk zou je ons een serieuze side eye geven. Maar we zeggen het je, dit is écht zo. Als we deze recente studie moeten geloven tenminste. Door extreme emoties verhoogt de cortisolspiegel. Een verhoogde cortisolspiegel zorgt ervoor dat je lichaam vet opslaat. Wanneer je huilt zal deze opeenhoping weer vrijkomen, en dus voorkomen dat je aankomt.

En deze studie ondersteunt een eerdere bevinding van biochemicus William Frey, die in 1982 vertelde dat je door te huilen giftige stoffen verwijdert die zich als gevolg van stress in het lichaam ophopen. Na een stressvolle dag of gebeurtenis is het dus erg effectief om even thuis uit te huilen. En volgens het onderzoek is de beste tijd om dit te doen tussen zeven en acht uur ’s avonds, dit zou het effect maximaliseren.

Echte emoties

Maar helaas, er zit een addertje onder het gras. Simpelweg een ui onder je neus houden of je beste acteerskills in het spel gooien zal helaas niet genoeg zijn. Het moeten échte tranen zijn, veroorzaakt door gevoelens en emoties.

Bron: InStyle | Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws

Zie ook