Dit is waarom Kim Kardashian met make-up op slaapt

We doen het haar maar niet na.

Hoewel dermatologen en beautygoeroes ons keer op keer vertellen dat dit het ergste is wat je je huid aan kan doen, vertelt Kim Kardashian dat ze regelmatig met make-up op onder de lakens kruipt. En wel om deze reden. 

Make-up-hack? 

Lees ook: Dit gebeurt er met je gezicht als je te veel wijn drinkt

Kim Kardashian, beauty-icoon en skincarefanaat, verbreekt de nummer één regel waar alle dermatologen bij zweren. Toen presentator Busy Phillips tijdens Bussy Tonight aan Kim vroeg of ze wel eens met make-up op slaapt, antwoordde ze enthousiast: “Oh, bijna altijd! Als ik de volgende dag geen tijd heb om veel make-up aan te brengen, slaap ik gewoon met mijn make-up op en werk ik het in de ochtend alleen even bij. Van mijn make-uplook probeer ik altijd twee dagen te profiteren.”

Slecht advies

Hoewel het begrijpelijk is dat je, net als Kim K, na een lange dag het liefst meteen je bed in wil rollen, is het volgens dermatologen echt geen goed idee. Met make-up op slapen zou de huid uitdrogen, en irritatie en problemen met de huidbarrière veroorzaken. En een beschadigde huidbarrière leidt tot ontstekingen en vroegtijdige veroudering. Het advies van beauty-icoon Kim kunnen we dus maar beter niet opvolgen. 

Bron: Women’s Health | Beeld: BSR

Laatste nieuws