Bewezen: dit is waarom gelukkige koppels niets op social media posten

Zijn jullie hier schuldig aan?

Sommige koppels schreeuwen hun liefde van de daken, op social media. Alle volgers kunnen de mijlpalen online mee volgen. Gaan ze samenwonen? Je leest het als eerste op Facebook. Is zij in verwachting? Dan staat de eerste echofoto in een mum van tijd op de gram. Maar uit onderzoek van The Huffington Post blijkt dat koppels met deze vorm van bewijsdrang een stuk onzekerder in hun relatie zitten.

Bevestiging

Lees ook: Dit is hoe vaak je zou ‘moeten’ afspreken als je wil dat je relatie stand houdt

Science says namelijk dat gelukkige koppels geen bevestiging hoeven te zoeken bij hun online vrienden. Bovendien zou het, wanneer het aantal likes je gemoedstoestand beïnvloedt, niet bepaald bevorderlijk zijn voor je gelukstoestand. Volgens het onderzoek zou het een gevoel van onzekerheid overschreeuwen.

Gelukkig

Koppels die hun relatie niet zo prominent in beeld brengen op social media, blijken daarom een stuk gelukkiger te zijn. Mensen met een gelukkige relatie hebben genoeg aan elkaar en weten wat ze aan elkaar hebben. Ze hoeven niet van buitenaf de bevestiging te krijgen dat ze het goed doen samen. Steek die dus maar in je zak!

 

Bron: The Huffington Post | Beeld: BSR

Laatste nieuws