Helpt overgeven na het drinken om een kater te verminderen?

Onthuld.

Lees ook

Lucht het bij jou na een stapavondje enorm op als je die lading drank er even uit gooit voor het slapen gaan? Fout! Het is bewezen dat dit je lichaam niets goed doet. Integendeel zelfs… 

Slecht nieuws

Lees ook: Wel uitgaan maar geen kater? Drink dan deze dranken

Motherboard heeft onderzoek gedaan naar deze kwestie, en sprak er een arts over. Deze zei het volgende: “Overgeven om je kater te verminderen werkt totaal niet. De alcohol zelf kots je namelijk niet uit, die wordt snel in je bloed opgenomen. Of je voor het slapen gaan nou overgeeft of niet, je lichaam moet het nog steeds uit je bloed filteren. Je zult je dus ongeacht brak voelen.”

20% van de alcohol wordt zelfs al opgenomen in de slokdarm! Dus of je nou overgeeft of niet, je wordt er dus niet minder brak van… Is dat nou ff jammer! 

Geen aanrader

“Daarnaast is overgeven ook heel slecht voor je lichaam,” voegde de chirurg eraan toe. Naast dat het ontzettend vies is, is het ook nog heel zuur. Als je vaak overgeeft, kan het je mond en tanden ernstig aantasten, en kan het zelfs slokdarmperforatie tot gevolg hebben! Aiiiii, niet aan te raden dus! 

Bron: Grazia | Beeld: Bad Moms

Laatste nieuws

Zie ook