Dit is de betekenis achter de naam van baby Sussex

Gisteren werd bekend gemaakt hoe de spruit heet.
  • Celebrity
  • Redactie Marie Claire
Dit is de betekenis achter de naam van baby Sussex

We hebben lang gespeculeerd, gehoopt en gewacht. Volgens fans maakten Arthur en James de meeste kans. Maar, gisteren verrasten Meghan en Harry ons met de naam van baby Sussex en het was het tegenovergestelde van wat iedereen verwachtte. De kleine spruit heet Archie Harrison Mountbatten-Windsor, en dit is de betekenis achter zijn naam.

Bijzonder kiekje

Gisteren postte het koppel een bijzonder familiekiekje op Instagram waar ze de naam van de baby bekendmaakten. Archie ontmoet voor het eerst de queen en zijn grootouders.

Een bron vertelt Elle US dat Meghan en Harry dol waren op de moderne naam die toch de koninklijke traditie respecteert. Archie is naar niemand vernoemd, ze vonden de naam vooral heel mooi. Het betekent ‘dapper’ en ‘bron van actie’, wat het stel erg passend vond.

Titel

Wat sommigen al opviel is dat Archie niet de titel ‘prins’ voor zijn naam draagt. Volgens royal expert Katie Nicholl was dit een bewuste keuze. Harry vond het vroeger niet leuk om zelf deze titel te dragen, hij zou een hekel hebben aan de druk die het met zich mee brengt. Hierom zou zijn zoon de titel ‘Meester’ hebben gekregen.

Tweede naam

Zijn tweede naam, Harrison, is eigenlijk best voor de hand liggend. Het is afgeleid uit ‘Harry’s son’, of terwijl de zoon van Harry.

Achternaam

Het is je misschien al eerder opgevallen dat de royal family niet aangesproken wordt met een achternaam. In het koningshuis draait het vooral om de titel. Dat betekent echter niet dat ze er geen hebben. Waar de koninklijke familie eerst nog de Duits-klinkende achternaam Saksen-Coburg-Gotha had, werd dit in 1917 veranderd naar Windsor. In 1960, toen Elizabeth trouwde met haar man Philip Mountbatten, besloot ze zijn naam toe te voegen aan de koninklijke achternaam. Alle nakomelingen krijgen nu deze achternaam.

      Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

      Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

Bron: Glamour US | Beeld: BSR, Instagram