Aha! Dus zo lees je een WhatsApp-bericht zonder dat de ander het ziet

De hack waar iedereen op zat te wachten.
Aha! Dus zo lees je een WhatsApp-bericht zonder dat de ander het ziet

Soms wil je een bericht lezen zonder dat de ander dat kan zien, we hebben zo allemaal onze redenen. En gelukkig kan dat, ook als je je blauwe vinkjes aan hebt staan. Op deze sneaky manier weet niemand dat jij geen zin had om gelijk te reageren.  

Zo doe je het

Lees ook: dit is waarom gelukkige koppels niets op social media posten

Wanneer je heel nieuwsgierig bent naar de inhoud van een berichtje, maar geen zin hebt om meteen te reageren, zet je gewoon de vliegtuigmodus van je telefoon aan. Deze tool geeft je de mogelijkheid om het bericht alvast stiekem te lezen. Doordat je niet online bent, kan WhatsApp de vinkjes niet blauw maken, waardoor je het 'niet gelezen' hebt. You’re welcome.

Maar, er zit een klein addertje onder het gras. Wanneer je je telefoon van de vliegtuigstand afhaalt, verschijnen de blauwe vinkjes wél op het scherm van de zender.

Alternatief

De makkelijkste manier om in het geheim je berichten te lezen, is door simpelweg je leesbewijzen uit te schakelen. Maar, het nadeel hier is weer dat je dan ook niet kunt zien of de ander jouw bericht heeft gelezen.

Bron: Libelle | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed3d82ba62e9', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });