Met deze 7 simpele stappen bespaar jij daadwerkelijk geld

Simpel, maar effectief.
  • Carriere
  • Redactie Marie Claire
Met deze 7 simpele stappen bespaar jij daadwerkelijk geld

Heb jij het de laatste dagen voor payday altijd extra moeilijk? Leef jij dan van de laatste restjes in jouw koelkast? Dan is dit artikel speciaal voor jou. Niets geeft je meer het gevoel van volwassenheid dan een spaarrekening te hebben waar je u tegen zegt. Wij geven je tips, zodat jij dit jaar daadwerkelijk geld bespaart.

1. Stop met roken

Lees ook: Dít doen alle succesvolle mensen

Het is cliché, maar het is gewoon hartstikke waar. Stel je rookt twintig sigaretten per dag, dan kost dit je elke maand ongeveer €300. Per jaar is dit bedrag bizar hoog.

2. Overweeg een SIM-only deal

Als je niet gebonden bent aan een abonnement en nog steeds blij bent met je telefoon, dan is het gewoon logisch om te switchen naar een SIM-only deal. Je hebt er al een voor €10 per maand. 

3. Bezoek je bibliotheek

De laatste keer dat jij een bibliotheek bent binnengestapt, is waarschijnlijk jaren geleden. Bespaar geld op kinderboeken, de nieuwste thrillers of films door ze simpelweg te lenen bij de bieb. 

4. Neem een stevige lunch mee naar werk

In plaats van jouw dagelijkse rondje naar de AH To Go, waar je toch minstens €5 per dag besteedt, kun je net zo goed voor de hele werkweek boodschappen in de supermarkt doen. Ben je veel voordeliger uit en je hebt veel meer producten voor dezelfde prijs.

5. Zorg ervoor dat vrienden je terugbetalen

Laat vrienden je niet blijven gebruiken als bank. Vraag hen om je terug te betalen als je lunch of een drankje hebt voorgeschoten. 

6. Vernieuw niet automatisch al je abonnementen

Het automatisch vernieuwen van je telefoonabonnement, verzekeringen, energierekeningen enzovoorts zal je geen geld besparen. Kijk eens naar concurrenten: zijn zij goedkoper?

7. Reis je veel met de trein?

Koop dan een seizoenskaart, dit is de goedkoopste manier om te reizen (tenzij je een studenten-OV hebt). Het is de moeite waard om bij je werkgever na te gaan of zij een abonnement op een seizoenskaart aanbiedt of eventuele kortingen geeft.