Een penis kan wél te groot zijn voor je vajayjay en dit is wat je er aan kunt doen

Auch...
Een penis kan wél te groot zijn voor je vajayjay en dit is wat je er aan kunt doen

Gezien het feit dat de vagina ontworpen is om zich zo uit te rekken dat er in principe een kind doorheen zou kunnen, dan zou je haast denken dat de grootte van een penis niet uitmaakt. Maar, het blijkt wel degelijk dat een grote 'jongeheer' té groot kan zijn. 

Pijnlijk

Lees ook: De grootste sex fouten volgens mannen en vrouwen

In rust is je vagina ongeveer zeven centimeter diep. Niet heel diep denk je? No worries! Als je seksueel opgewonden bent dan veranderd de lengte van je vaginale kanaal zodat het zaakje van je partner erin zou moeten passen. Maar, dit is zeker niet altijd het geval. "Het is een zeldzame situatie, maar er zijn sommige mannen die zo groot geschapen zijn dat het bij bepaalde posities het moeilijk of pijnlijk maakt", vertelt Christine Greves, gynaecoloog van Orlando Health. "De gemiddelde penis in erectiestand komt voor ongeveer 13 centimeter naar binnen. Voor mannen die ietsjes groter geschapen zijn dan de gemiddelde man, kunnen al moeite hebben tijdens de sex." 

Leeftijd 

Een andere fit kwestie, kan te maken hebben met je leeftijd. "Ben je in de twintig, dertig of veertig? Dan is je oestrogeenspiegel van nature hoog, wat het vaginale weefsel soepel houdt. Dit maakt de vagina vrij uitrekbaar en minder gevoelig", zegt dr. Greves. Maar, zodra je eenmaal in de menopauze bent, neemt het oestrogeen af. Waardoor het weefsel minder soepel wordt en het dus ook pijn kan gaan doen door de wrijving. 

Klein

Het is ook mogelijk dat, net zoals sommige penissen, ook vagina's aan de kleine kant kunnen zijn. Een uitzonderlijk grote penis zou dan een mismatch zijn voor een kleine vagina. "Sommige vagina's zijn groter dan andere, het is per persoon heel verschillend", aldus Dr. Greves.

To do 

Wat je kunt doen als je V niet comfortabel is met zijn P? Extra voorspel kan helpen. Want: hoe opgewondener je bent, hoe meer vocht je lichaam kan produceren, wat je vajayjay weer gladder en rekbaarder kan maken. Natuurlijk kan glijmiddel ook helpen, maar zorg er dan wel voor dat je eerst zelf goed opgewonden bent zodat je niks forceert. Ook kan het helpen om bepaalde sexposities onder controle te houden, zoals een vrouw bovenop. Als jij de leiding hebt over de diepte en snelheid, dan bepaal jij wat goed aanvoelt. 

Bron: InStyle, Health US | Beeld: iStock 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f00ed71cdc0a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });