Kate Moss openhartig over modellenleven als tiener: 'Ik vond het vreselijk!'

Ze doet een boekje open over het naakt poseren.
Kate Moss openhartig over modellenleven als tiener: 'Ik vond het vreselijk!'

De metoo-beweging heeft niet alleen de showbizzwereld, maar ook de modellenwereld flink wakker geschud en sindsdien is er een strengere regeling gekomen in de industrie. Het is nu not-done om een piepjong model in een ongemakkelijke positie te forceren, maar in de jaren ‘90 was dit heel anders. Het Britse topmodel Kate Moss vertelt dat er als 14-jarig meisje van haar verwacht werd naakt te poseren.

Topless foto’s

Lees ook: Chrissy Teigen laat haar echte lichaam zien

In een interview met journalist Megyn Kelly vertelt ze hoe het was om zo jong model te zijn. “Ik voelde druk om topless te poseren en vond het helemaal niet prettig. Ik werkte met Corinne Day, een vrouwelijke fotograaf en ze stond er altijd op dat ik mijn bovenkleding uittrok. Ik vond het vreselijk toen ik net begon.’’ Hiervoor werkte ze met fotograaf Mario Sorrenti, waar ze toen een relatie mee had. Hij maakte geregeld topless foto’s van het model. Al was ze er aan gewend, het voelde toch niet fijn. “Ik had destijds een relatie met Mario, dus ik voelde me niet opgelaten om voor hem mijn bh uit te trekken. Daarnaast vroeg ik hem of ik in kleding kon poseren. Als ik dan toch topless moest, deed ik dat maar, het hoorde nou eenmaal bij mijn baan.”, aldus Kate.

Dochter 

Lees ook: Doutzen Kroes openhartig over plastische chirurgie

Kate Moss werd zelf op 14-jarige leeftijd gescout en heeft nu een dochterLila Grace van 15 jaar oud. Volgens Kate zou ze haar nooit topless laten poseren. “Modellen vandaag de dag hoeven niks te doen wat ze niet willen. Ik zou mijn kind nooit laten doen wat ik moest doen. Als ik kijk naar mijn dochter en bedenk dat ik op die leeftijd met de borsten bloot ging, bizar! Maar het is aan haar of ze model wil worden of niet. Ik zal haar altijd blijven steunen.”

Bron: Vogue | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df6fbec708ba', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });