Zac Efron had moeite met loslaten van zijn rol als Ted Bundy

Hij nam zijn horror-personage mee naar huis.
Zac Efron had moeite met loslaten van zijn rol als Ted Bundy

Volgende week kunnen we allemaal griezelen voor de tv bij het kijken van de nieuwste Netflix-serie Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. De film gaat over de beruchte vrouwenmoordenaar en verkrachter Ted Bundy. Op gruwelijke wijze vermoordt hij naar schatting honderd vrouwen en Zac Efron vertolkt zijn personage. De acteur vertelt dat hij het moeilijk had met het loslaten van zijn rol aan het einde van de dag. 

Ted Bundy

Lees ook: Deze films en series verschijnen in mei op Netflix

Ted Bundy, je hebt ondertussen vast wel van hem gehoord. Dit jaar kwam er al een documentaire over de seriemoordenaar op Netflix, genaamd Conversations With A Killer: The Ted Bundy TapesOp 3 mei kun je ook een nagespeelde film over zijn leven en dat van zijn vaste vriendin Elizabeth Kloepfer (Lily Collins) bekijken. De film is gebaseerd op het ware verhaal van de misdaden die gepleegd werden door Bundy in de jaren 1960 en 1970 in de Verenigde Staten. In 1979 werd hij ter dood veroordeeld voor de moorden op twee studentes en in 1980 nogmaals voor de moord op een 12-jarig meisje. Hierna heeft hij ook de moorden op 20 andere vrouwen bekend, maar naar schatting heeft hij echter het leven van 100 vrouwen ontnomen. 

Moeite met loslaten 

Je kunt je voorstellen dat zo'n heftige rol een flinke uitdaging is voor de acteur. Zac bekent volgens Daily Mail dat hij dan ook moeite had om uit zijn personage te komen. "Ik heb nog nooit een rol gespeeld die zo anders was dan ikzelf. Ik moest er natuurlijk afstand van nemen als ik aan het eind van de draaidag weer naar huis ging, maar dit was bijna onmogelijk. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik mijn rol op de set achterliet, maar dat kan ik helaas niet", aldus de acteur via de Amerikaanse nieuwssite.  

Bron: Daily Mail | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df2e4060cef0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });