Zo wordt je een pro in koffie proeven

Kijk, ruik én proef.

Vorige week, mocht het team van Marie Claire de nieuwe koffies komen proeven van Nespresso. Samen met de Nederlandse Coffee Ambassador van Nespresso, Vivianne van Weele, probeerden we de nieuwe Barista Creations uit. Enne, jij kan nu ook een pro worden in het proeven van verschillende koffies

Melkonderzoek 

Lees ook: Onthuld: je moet je koffie op dit tijdstip drinken

Wist je dat de helft van de Nederlanders koffie met melk drinkt? Komt goed uit! Want: de drie nieuwe koffies zijn speciaal ontwikkeld om samen te gaan met melk of plantaardige alternatieven. Zes jaar lang bestudeerden de koffie-experts van het merk elk aspect van de interactie tussen koffie én melk zorgvuldig.

Hoeveel kopjes koffie er werden getest? In totaal werden er zo’n 20.000 cappuccino’s met verschillende koffies uit 18 gebieden van overal ter wereld getest. Het onderzoeksteam bestond uit koffiebranders, smaakexperts, professionele barista’s én voedingswetenschappers.

Drie nieuwe smaken

Geïnspireerd op barrista’s uit verschillende landen, zijn er drie nieuwe smaken ontwikkeld. Namelijk de Chiaro (Brooklyn), Scuro (Melbourne) én Corto (Spanje).

Wij probeerden alle drie de smaken uit, met zowel koemelk als met plantaardige melk (soja en haver). De Chiaro is de lichtste koffie van de drie en smaakt lekker met zowel koemelk als met sojamelk. Perfect voor een slow morning! De Scuro is iets intenser gebrand en smaakt naar de cappuccino die je gewend bent van je favo lunchtentje (combineer ‘m met koe- of havermelk). En de laatste, de Corto, is een donkere koffie. Perfect voor een cortado met koemelk of als je die intense smaak graag wilt behouden met havermelk. 

Zo proef je koffie 

Ook benieuwd hoe je nou een echte koffiekenner wordt? Easy! Kijk, ruik én proef. 

1. Bekijk de koffie
“Bekijk de oppervlakte en de textuur van de cremalaag. Schuif met een theelepel de crema iets opzij en bekijk de dikte. De ideale crema is gelijkmatig, romig en kleeft een beetje aan het kopje.” 

2. Ruik aan de koffie 
“Schep een beetje crema op je lepeltje en ruik er aan om de fijne en aromatische tonen waar te kunnen nemen. Roer de crema nu rustig door de koffie. Breng het kopje naar je neus en adem daarbij in. Ontdek zo de vluchtige aroma’s.” 

3. Proef de koffie
“Slurp met veel zuurstof een slokje koffie naar binnen voor de optimale aroma belevenis. Verdeel de koffie gelijkmatig over de tong en gehemelte om zo de vijf basissmaken zuur, bitter, zout, zoet én Umami in de koffie te kunnen ontdekken.”

De koffies zijn vanaf 29 april verkrijgbaar! 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nespresso (@nespresso) op

 Bron: Nespresso | Beeld: Breakfast at Tiffany’s

Laatste nieuws