Zo stoom jij je klaar voor de zomer zonder uren te ploeteren in de sportschool

Summer's around the corner.
Zo stoom jij je klaar voor de zomer zonder uren te ploeteren in de sportschool

Geen zin om te ploeteren in de sportschool, maar droom jij wel van een fit lichaam? We snappen het helemaal. Gelukkig hebben wij een aantal gouden tips zodat je snel resultaat boekt met super korte workouts en andere handige manieren om fit te worden. 

2 minuten sporten

Lees ook: 10 manieren om fit te blijven met een druk leven

Wij hebben een training voor je die zo'n twee minuten duurt en net zo effectief is als een half uur spinnen. Ja, we zijn serieus. Onderzoek van de Victoria University in Australië stelt dat je maar twee minuten nodig hebt om topfit te blijven. Het gaat om een high intensity workoutFiets vier keer steeds 30 seconden op een enorm hoog tempo, geef de volledige 100 procent en neem na elke sessie tien seconden rust. Je krijgt zo hetzelfde effect als een half uur non-stop ploeteren. Benieuwd? Hier lees je meer over de oefening.

Effectievere buikspieroefening

Geen zin meer in sit-ups en crunches? We snappen wel waarom. Deze oefeningen zijn lang niet zo effectief als de plank en kunnen best saai worden. Wij hebben een oefening voor je die veel effectiever is, namelijk de 'hollow-body hold'. Lig op je rug en span je buikspieren goed aan zodat je onderrug de vloer volledig raakt. Hierbij til je je benen iets van de grond en houd je je armen langs je oren. 

Vergeet de weegschaal

Laat je niet demotiveren door de weegschaal. Vaak weegt vet minder dan de spieren die je opbouwt door te trainen. Je mag dan wel evenveel blijven wegen, dit betekent niet dat je geen voortgang boekt. Je ontwikkelt meer spiermassa en verliest vet, wat resulteert in een fitter lichaam. 

Eet vóór het sporten

Honger jezelf niet uit, eten is essentieel voor gewichtsverlies. Je lichaam gaat in hongermodus als je te weinig eet en slaat alles wat je binnenkrijgt op in vet. En wanneer je gaat sporten, heeft je lichaam brandstof nodig. Sport dus niet op een lege maag. Veel voedingsmiddelen werken ook voordelig bij een sportsessie. Zo zorgt Hüttekäse ervoor dat je spieren sneller herstellen en krijg je een gezonde energie boost van een kopje koffie, chiazaad, natuurlijke pindakaas, gegrilde kip, havermoutpap of banaan.

De beste tijd

Wist je dat de effectiviteit van je training afhangt van het tijdstip waarop je sport? Je hoeft je dus helemaal niet uit de naad te werken om optimale resultaten te behalen. Ons lichaam heeft een biologische 24-uurs-klok en volgens dit bioritme zijn je uithoudingsvermogen en kracht optimaal tussen vier en zes uur ’s middags. Een sportschool sessie op dit tijdstip zal dus wonderen doen.

Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e561f0aed301', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });