Zien: deze sustainable kledingmerken wil jij in je kast hebben hangen

Het is Fashion Revolution Week!

Lees ook

Zes jaar geleden stortte de Rana Plaza fabriek in, waar 1138 mensen om het leven kwamen en nog veel meer gewonden. Hierdoor vindt elk jaar, rond die periode, de Fashion Revolution Week plaats. Een week waar merken én producenten worden aangemoedigd om transparantie te tonen in hun supply chain. Marie Claire selecteerde sustainable fashion brands die je ongetwijfeld in huis wil halen!

Sissel Edelbo

Lees ook: 5 kleine tips om meer sustainable te shoppen

Het merk Sissel Edelbo is gemaakt van gerecyclede stoffen uit India. De gehele collectie is boho chic en ook Romy Boomsma hebben we meerdere keren gespot in een beeldige jurk van dit merk. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SISSEL EDELBO (@sisseledelbo) op


Armedangels 

Het modemerk maakt gebruik van milieuvriendelijke materialen als biologisch katoen en Eco Vero. Daarnaast is de hele collectie GOTS-gecertificeerd én is Armedangels lid van de Fair Wear Foundation. Dit toont aan dat ze de arbeidsomstandigheden in lagelonenlanden serieus nemen. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ARMEDANGELS (@armedangels) op

People Tree 

Ook People Tree maakt gebruik van verantwoordelijke materialen zoals biologisch katoen. Daarnaast heeft het merk ook een lijst van haar leveranciers gepubliceerd, waardoor ze transparant zijn. Ook hebben ze verschillende certificeringen zoals Fairtrade én GOTS. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door People Tree (@peopletreeuk) op

Alchemist 

Het modemerk bezoekt minimaal één keer per jaar hun producenten, om de omstandigheden ter plekke te controleren. Hun doel is om de Co2-uitstoot te verlagen, dit doen ze door hun producten zoveel mogelijk te produceren in Europa. Hierdoor worden de transportwegen veel korter. Enne, ze versturen hun kleding (gemaakt van Tencel, Modal of Lyocell) mee in biologisch afbreekbare verpakkingen. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alchemist (@alchemist_fashion) op

Jan ’n June 

Het Duitse merk Jan ’n June is duurzaam, fair, fashionable én betaalbaar. Het merk maakt gebruik van biologische én gerecyclede materialen. Leuk feitje: ze gebruiken PET-flessen om gerecycled polyester te maken. Deze flessen worden geperst, gesmolten en zo tot nieuwe vezels gemaakt. Deze worden weer gesponnen en geverfd in India. Hun collectie wordt weer geproduceerd in Polen. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door JAN ‘N JUNE (@jannjune) op

 Bron: Fashion Revolution, Sissel Edelbo, Rank a Brand, Alchemist | Beeld: BSR 

Laatste nieuws

Zie ook