Bewezen: na zoveel tijd gaat sex met dezelfde partner vervelen

Dit zou het kantelpunt zijn.
  • Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
Bewezen: na zoveel tijd gaat sex met dezelfde partner vervelen

Aan het begin van je relatie is jullie sexleven waarschijnlijk opperbest. Jullie kunnen niet van elkaar afblijven en liggen het liefst op ieder mogelijk moment met elkaar te rollenbollen. Naarmate jullie relatie vordert, zwakt dat af en hoe fijn de sex ook is (en blijft), het gaat volgens onderzoek op een gegeven moment vervelen als je alleen met één en dezelfde partner sex hebt. Geloof het of niet, het kantelpunt zou al na 12 maanden plaatsvinden.

Onderzoek

Lees ook: Hier zijn mensen het meest bang voor tijdens de sex

Een onderzoeksteam van Ludwig Maximilian University ondervroeg 3.000 mensen tussen de 25 en 41 jaar oud over hun sexleven. Hieruit bleek dat mensen het eerste jaar van hun relatie het gelukkigst waren met hun sexleven. Daarnaast heeft de studie uitgewezen dat het krijgen van kinderen geen invloed heeft op de kwaliteit van de sex. Juist doordat je na het eerste jaar van je relatie wat vaker onenigheid hebt, heb je minder vaak zin hebt om tussen de lakens te duiken met je partner.

Sleur

Het geheim om de beruchte sex-sleur te voorkomen? Jep, daar is-ie weer: práát met elkaar om opeenstapelingen van irritaties en ruzies te voorkomen. Kun jij je vinden in de resultaten van het onderzoek?

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock