Bevestigd: honden zorgen voor meer productiviteit op de werkvloer

Tijd voor een kantoor puppy!

Bevestigd: honden zorgen voor meer productiviteit op de werkvloer

Als je nog geen huisdier op kantoor hebt rondwandelen, wordt het daar nu tijd voor. Viervoeters verminderen niet alleen stress, ze maken jou en je collega's ook nog eens een stuk productiever en verbeteren jullie connectie met elkaar. Tijd voor een kantoorpuppy dus!

Wonderdier

Lees ook: Onderzoek: wie zijn aantrekkelijker, mensen met een hond of een kat?

Marie-Jose Enders, expert in menselijke en dierlijke relaties op de Open University, vertelt over de vele voordelen van een dier op de werkvloer. “Een hond op kantoor doet wonderen voor de werksfeer”, vertelt ze. Volgens Enders daalt je cortisolniveau (een stresshormoon) direct wanneer je een hond aait en produceer je ook meer van het hormoon oxytocine, waardoor je je ontspannen en gelukkig voelt.

En dat was nog niet alles. Een hond op kantoor helpt je om taken sneller uit te voeren. “Ze maken mensen gemotiveerder. Werknemers houden namelijk meer van hun werk omdat ze minder stress ervaren”, verklaart Enders. “En je kunt tussen je werk door even afstand van je taken nemen door de hond uit te laten.”

Aan boord

En de wetenschap ondersteunt Enders beweringen. In 2012 bevestigde een onderzoek van de Virginia Commonwealth University de link tussen huisdieren en welzijn op de werkplek. Met dit bewijs is het geen wonder dat grote bedrijven als Amazon, Google en Lululemon al overtuigd zijn. Tijd om jouw baas over te halen.

Bron: Business Insider | Beeld: Legally Blond