Verf je zelf je haar? Deze dingen wil je weten

Experts geven advies.
Verf je zelf je haar? Deze dingen wil je weten

Het valt niet te ontkennen: zelf je haar verven kan een groot risico zijn. Als we de kleuren op de verpakkingen moeten geloven, zou je na het verven van je haar met een gloednieuwe coupe uit je badkamer tevoorschijn moeten komen. Maar, schijn bedriegt. Om je wat beter te helpen, geven experts advies. 

Vraag je kapper om advies

Lees ook: Waarom je twee keer zou moeten nadenken voordat je de föhn in je hotelkamer gebruikt

"Als je van plan bent om je eigen haar te kleuren, dan is het wel zo fijn om te weten met welke kleurtonen je rekening moet houden. Vraag aan je kapper welke kleuren zij aanbevelen voor jouw haartype", raadt de beroemde colorist Patrice Vinci aan. Je wilt immers het beste resultaat bereiken, toch?

Haarwortels als leidraad 

"In plaats van naar de kleur op de verpakking, of de kleur van de uiteinden van je haar te kijken, kijk naar de kleur van je wortels. Gebruik dit als leidraad bij je keuze en vergelijk dat met de kleuren op het doosje", vertelt Vinci. 

Grijs haar

"Als je op zoek bent naar een kleur om je grijze haren te verdoezelen, ga dan voor een semi-permanente verf in plaats van een permanente. Dit zal het haar minimale schade aanbrengen, vooral omdat grijs haar vaker moet worden behandeld", geeft colorist Patricio Jardine aan. 

Een tint lichter 

"Bij het uitkiezen van de kleur, zorg ervoor dat je een halve tot maximaal een hele tint lichter gaat dan je natuurlijk haarkleur. Op deze manier kan er niet veel mis gaan en heb je ook geen kleur in je haar die niet overeenkomt met je natuurlijke kleur", zegt Jardine. 

Gebruik geen hitte tools 

Zelf in de weer met een pakje haarverf? "Stop minstens een week voor het verven met het gebruiken van hitte tools, zoals je stijl- of krultang", zegt celebrity haarstylist en founder van Muze Hair Kiyah Wright

"De warmte van föhns, stijl- en krultangen veroorzaken broos, droog én beschadigd haar. Dit alles zorgt ervoor dat je haarkleur alles behalve levendig eruit ziet", zegt Wright. Ook adviseert ze dat als je haar echt beschadigd is, het beter is om het niet te verven en naar een echte kapper te gaan. 

Vaseline 

Wil je verfvlekken op je huid vermijden? Celebrity hair colorist, Cindy Lopez, raadt aan om vaseline rond je haarlijn aan te brengen om vlekken te voorkomen. 

Bron: Glamour US | Beeld: Fargo 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f036762d45fc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });